Ons doel is het groener en meer eetbaar maken van Zwolle door te helpen om notenbomen, bessenstruiken, groenten en vruchtbomen aan te planten in de openbare ruimte. Lekker dichtbij en in de buurt. We geven kosteloos advies aan bewoners, bedrijven en organisaties, helpen bij het maken van een ontwerp en met het starten. Zo leveren we samen een bijdrage aan de beperking van de klimaatverandering en maken Zwolle mooier en lekkerder.

Gerealiseerde voorbeelden zijn een project aan de Spoolderenkweg en Zalkerveerweg waar we walnotenbomen, tamme kastanjes, wilgen en lindes hebben geplant. Dit was een samenwerking van Eetbaar Zwolle met de gemeente Zwolle, buurtbewoners, Vrijwilligers LandschapsOnderhoud en de firma Boels. Aan de Krammer en Wielingen heeft Eetbaar Zwolle meegewerkt aan het beplantingsplan voor de buurttuin met vruchtbomen. De eerste vruchten zijn al geoogst en verdeeld. Bij de Huppe aan de Kleine Veerweg is een bloemenpluktuin in bedrijf. En op een particulier erf zijn we een minikwekerij begonnen van walnoten- en tamme kastanjebomen. Donaties van vrucht- en notendragende zaailingen of kleine bomen zijn erg welkom. Deze bomen worden, als ze groter zijn, gedoneerd aan mooie initiatieven.

Heeft u een mooi groen en eetbaar idee voor in uw eigen buurt en wilt u dat samen met buurtbewoners of andere partijen doen. Eetbaar Zwolle kan helpen bij de inventarisatie, analyse van de plek en geeft ook een inrichtingsadvies. Ook bieden we hulp bij plannen en ontwerpen maken en kunnen we overleggen met de gemeente of andere partijen. Wij helpen buurtbewoners die een buurtmoestuin willen starten. Een school die samen met de kinderen en hun ouders een groen schoolplein (eetbaar en speelnatuur) willen aanleggen. We bedenken een invulling van kleine groenstroken die geschikt zijn voor een vierkante metertuin. Of kunt u advies krijgen bij het starten van een verticale eetbare tuin. Bovendien kunnen we bedrijven of organisaties die zich groener en meer ecologisch willen profileren helpen.

We zoeken Zwollenaren, Zwolse bedrijven en organisaties die groene en eetbare ideeën hebben en die hulp willen bij het starten van initiatieven. Bij interesse of voor vragen: bel Peter van Beek, 06-24683410. Ook financiële donaties om bomen en struiken te kunnen schenken zijn natuurlijk welkom.

Reageren op Groenstrook? Mail: info@milieuraadzwolle.nl

Terug naar de vorige pagina