Foto terugblik. Op zondag 26 mei 2024 organiseerden we met een groot aantal partners weer het Voorzomerfeest Nooterhof. Het was gezellig druk (tegen de 1000 bezoekers) en er werd volop meegedaan aan de leuke, creatieve, speelse en leerzame activiteiten. En genoten van het ecologisch beheerd park en van de groene horeca bij het earthship. Alle activiteiten zie je hier nog eens terug.

Dank aan iedereen die meewerkte en meedeed🍀🌞!

TOF Toneel Wonderlijke Frey en Bo houden van reizen en vertelden daarover. Het publiek dacht enthousiast mee om allerlei (o.a. milieu-) problemen van onderweg op te lossen.

Het speciaal aangelegde Natuurlabyrint van John Musterd

Help Erik Egel met Natuureducatie Dril: leren over egels en egelkastjes. Knutsel zelf een egel van blaadjes of een egelparadijs .

Activiteiten met Natuurmonumenten: Insectenhotels maken, Waterbeestjes zoeken in het aquarium, Vuur maken (met schalen)

Bij de Rova aan de slag met afval: Wat misschien afval lijkt, zou maar zo eens een waardevolle grondstof voor nieuwe producten kunnen zijn. Afvalscheidingsspel : gaan voor de snelste tijd. Of sjoelen en schuif de stenen in het juiste grondstoffen-vak.

Tijdens een van zijn avonturen ontdekte clown Oet een ‘kamishibai’. Dat is een japans vertelkastje vol metverhalen. Tijdens het zomerfeest kwam clown Oet met zijn kamishibai om de groene verhalen uit het kastje te vertellen.

(Onderste foto: Carin van de Ploeg)

Thales : zonnekijker, en een activiteit bij de Zonnewijzer (Foto: Carin van de Ploeg)

Bij Hillie Waning (SNNO) maakte je een Dromenvanger; van kleerhanger en houten kralen, met natuurlijke materialen en lint.

Bij Upcycle Atelier Vooruitzicht: iets moois maken van restmateriaal. Restmateriaal krijgen we meestal uit de omgeving van het atelier. Motto: ‘Aan alles komt GEEN eind’

Carin van de Ploeg: Omdat oorwormen nuttig zijn Ă©n van vochtige plekjes houden om te wonen, kunnen we zelf heelmakkelijk een huisje voor ze maken, dat je kunt ophangen in de tuin of op het balkon.

Geeske IJben : Kies je favoriete kleur garen en borduur je eigen kasteel op een stukje tuinhout. 

Silent Disco met Boersma en De Boer: dansplezier zonder de natuur te verstoren

Bij Ineke een verjaardagscadeautje aankleden met recyclemateriaal.

Nivon : Girbe Buist vertetelde in de Keltische boomcirkel natuurverklarende boomverhalen en over huwelijksbomen.

Reizigersvereniging Rover is dé stem van de reiziger in het openbaar vervoer.

Het WereldNatuurFonds (WNF) : aanwezig met diverse leuke en interessante spelletjes, en allerlei informatie en mooie artikelen uit de WNF shop. (Bovenste Foto: Carin van de Ploeg)

Milieudefensie: Team Artwork. Dennie van Boxem maakte een ING leeuw in een plas olie maken, bezoekers zetten daar een groene stippen over. Via een QR code konden bezoekers mede-eiser worden in de klimaatzaak van Milieudefensie tegen ING.

KNNV Zwolle: presentatie nieuwe folder en verder allerlei KNNV veldgidsen, info over activiteiten, etc..

Geologische vereniging: aanwezig met bijzondere stenen, en andere bodemschatten. In geoden kunnen bijzondere kristallen zitten..

Weggeefwinkel de Blauwe Schuur: weggeefmarktje

Kinderhulp Beregszasz : producten waar van de opbrengst bestemd is voor kinderen in de Oekraine. (Foto: Carin van de Ploeg)

Korfvlechter Matthijs Bakker (Mandenmakerij Zalk) demonstreert een oeroude techniek van vlechten van korven. Deze zijn gemaakt van Pitrussen en rotan vlechtband. De pitrussen snijdt hij bij boeren in de omgeving. Pitrus heeft een heel sterke vezel en was het bindgaren van de tuinders.

IVN Zwolle : kraam met interessante informatie en leerzame spelletjes (Foto: Carin van de Ploeg)

Bij Zwolle Groenstad leerde en hoorde je van alles over bomen

Gerda Revenberg met haar kruidenkraam

Promotie Zwolse Klimaatdag 1 juni

Buitenwijs haakte spontaan aan, groen dus dat mocht 🙂

Stichting Nooterhof: informatie en activiteiten: in de groententuin en over het ecologisch parkbeheer. Demonstratie van het zeisen. Drukte bij de catering en op het terras bij het earthship.

Tuinvrijwilligster

Milieuraad Zwolle organiseerde deze dag . Bij de kraam van de Milieuraad / werkgroep VLO was allerlei informatie over de milieuactiviteiten en over vrijwillig landschapsonderhoud. Activiteit ‘Zaag hier voor je knagende dier.

En vol park met veel actieve en relaxte bezoekers

Foto’s : Michiel van Harten (tenzij anders aangegeven)

Terug naar de vorige pagina