De Zwolse Nacht van de Nacht , georganiseerd door de Milieuraad in Doepark Nooterhof op zaterdagavond 29 oktober,  trok meer dan 600 bezoekers. Zij konden genieten van een groot aantal ‘duistere activiteiten’, na de symbolische opening door Nachtburgemeester Jeroen van Doornik en wethouder Filip van As.

Bezoekers konden op allerlei manieren ervaren hoe belangrijk het donker is voor mens en natuur. Dat kon via een sfeervolle theatertocht met bijzondere natuurwezens. Of het oplossen van de break- in escaperoom, voordat de De Berylliumkristal tijdbom zou afgaan, dat lukte telkens, maar soms maar net op tijd. Sterrenkijken, braakballen pluizen, een mindblown- en een zintuigen- circuit, verteltheater, fototrucage, presentaties over sterren, over dassen, en over led verlichting: het trok allemaal veel deelnemers. Er werden bijzondere nacht-tatoos gezet. En als je iemand zag rondlopen met een wel heel grote verduisterde bril, dan speelde hij de ‘Blind Legend’.

De organiserende vrijwilligersorganisatie Milieuraad Zwolle is erg tevreden over het verloop van de avond. ‘Er was zelfs een kinderverjaardagsfeestje aanwezig. Lichtvervuiling is een serieus thema, maar we wilden het met een afwisselend speels, doe-programma tastbaar maken. Dan bereik je veel meer mensen, en is het leereffect ook het grootst’.

Terug naar de vorige pagina