Park de Nooterhof is de avond van de Nacht van de Nacht sfeervol- minimaal verlicht. Er zijn leuke theater- en dansvoorstellingen en doe-activiteiten en presentaties over de nacht en de natuur, voor jong en oud. Thema: het belang van voldoende duisternis voor mens en natuur. 

Onder andere op het programma: Theatertocht ‘Verborgen verhalen’ over nachtdieren, met acteurs, audio en bijzondere effecten. Dansperformance ‘Nachtvolk’ . Sterrenkijken en presentatie sterrenhemel. Nachtsafari in het park. Nachtvlinders. Break-in escaperoom, Vleermuiscollage knutselen. Kunstlicht en de gevolgen voor de natuur. Glow in the dark raad-spel. Uilenballen uitpluizen. Sfeervol nachtterras bij het earthship. Ervaar wat het donker met je zintuigen doet.

Adres: Goertjesweg 3. Bijzondere opening om 19.00 uur. Toegang gratis.

Organisatie: Milieuraad Zwolle .

 Programma

Opening in het Amfitheater, 19.00 uur, met wethouder William Dogger, die op bijzondere wijze het evenement in gang zet.

 

Nachtvolk‘    DansLab Zwolle
Het Nachtvolk komt pas tevoorschijn als het donker is. Voorzichtig verlaten ze dan hun schuilplaatsen, waar ze overdag veilig en onzichtbaar zijn.
Ieder nachtmens heeft zo zijn eigenaardigheden ontwikkeld in de loop der tijd. Dat zorgt voor vreemde ontmoetingen en gedragingen.
Voorstellingen om 19.30 / 20.15 / 21.00 / 21.30 uur.
.
.
 ‘Verborgen verhalen’ – Theatercollectief DISK

Theatertocht door de nacht. Loop in het donker en ontdek de verborgen verhalen van de nachtdieren.

Deze theatertocht is een doorlopende voorstelling. Je kan op elk moment aansluiten. Duur ca. 12 minuten.

“Mama vertelt altijd dat vroeger de avond van ons was. Ze vertelt over de kleuren, over de nachten, over de warmte. Over alle lichtjes die bij elkaar vlogen.”Kan jij de verborgen verhalen vinden?
Kan jij ze horen?
Maar pas op! Zaklampen verboden!
Theatercollectief DISK neemt je mee op een ontdekkingstocht door de nacht. Loop in het donker en ontdek de verborgen verhalen van de nachtdieren.
Instagram: @d3isk Website: www.disktheaterproducties.nl
.
.

Ga op ‘nachtsafari’ door de Nooterhof! –Frank voor t Hekke- pedagogiek op maat!

Sommige dieren komen juist ’s nachts tot leven.  Tijdens de nacht van de nacht krijg je de kans om in het donker op ‘nachtsafari’ te gaan door de Nooterhof. Op een aantal plekken proberen we dieren te lokken, maar je mag ook gewoon in de bosjes op onderzoek uit gaan met de materialen uit de Outdoor Ontdekkist.

Nachtvlinders lokken en bekijken –Wereld Natuur Fonds

Dag of nacht de natuur is altijd aanwezig. Veel dieren hebben `s nachts last van lichtvervuiling. Hun dag-nachtritme is verstoord, hun paargedrag verstoord en ze vormen een makkelijk zichtbare en smakelijke prooi voor andere dieren.
Welke dieren, in het bijzondere insecten, zijn er `s nachts? Met een speciale lamp en vangscherm kunnen ze bekeken worden.

Glow in the dark raadspel-Wereld Natuur Fonds

Dieren laten pootafdrukken achter. In het donker zijn die moeilijk te zien of te vinden.
De pootafdrukken, geschilderd op een tegel met lichtgevende verf als ondergrond, maken het makkelijker het dier te raden. Er komt geen kunstlicht of zaklamp aan te pas.

Lichtvervuiling en de gevolgen voor de natuur, Wat kun je zelf doen?-Wereld Natuur Fonds

Binnen wordt een korte film vertoond over Lichtvervuiling en wat we er aan kunnen doen.

Tevens kan ieder zijn voetafdruk bepalen. Voetafdruk wordt ook bepaald door verlichting. Hoe minder we consumeren, licht laten branden, groenten nuttigen uit de kas, die de gehele nacht brandt, hoe beter.

 

Vleermuizen in de nacht, -knutselen -SNNO

Lijfje van vleermuis (halve walnoot) wordt op zwart papier geplakt en met bruin papier wordt er vleugels geknipt en gevouwen en bij het lijfje geplakt (3D). Van geel papier wordt de volle maan of halve maan geknipt en erbij geplakt. Eventueel gezichtje op tekenen. Men kan men nog wat bloemen bij plakken.

Op elk half uur, ligt eraan wat weer omstandigheden dus, gaat er een bloem open of dicht. Kijk maar naar het Klokje van Linnaeus…

Beeldpresentaties. Ons fascinerende heelal– Thales Zwolle

Om 19.45 uur speciaal gericht op jeugd

Om 20.30 uur meer gericht op volwassenen

 

Sterrenkijken (bij voldoende zicht) – Thales Zwolle

 

Berylliumkristal tijdbom, break–in escaperoom 5.0  –Bas Kemps

Vanaf 19:15 uur uitgeven van kaartjes voor Rondes 1, 2 en 3 escaperoom

bij de ingang van de escaperoom.

Ronde 1: 19:20 – 19:50

Ronde 2: 19:50 – 20:20

Ronde 3: 20:20 – 20:50, en uitgeven kaartjes Ronde 4 en 5

Ronde 4: 20:50 – 21:20 uitgeven van kaartjes voor Ronde 6

Ronde 5: 21:20 – 21:50

Ronde 6: 21:50 – 22:20

VOL=VOL. Vanaf 7 jaar.

In 1870 bouwde een geheim Leids Genootschap een buitenaardse energie bron in een tijdbom om zo te voorkomen, dat deze werd gestolen. Ingemetseld in een kelder werd deze vergeten en onlangs gevonden.In een donker afgebakend hoekje van Nooterhof staat de toren met de bom en aanwijzingen hoe je een ramp kan voorkomen. Met speciaal voor de nacht van de nacht ontworpen astronomische  en astrologische puzzels, ontrafel saamen de code en bevrijd de BerylliumKristal energiestaaf uit de toren.

.

Uilenballen uitpluizen – Carin en Dakar van de Ploeg

Nachtterras met oa. warme choco earthshipvrijwilligers

Onder andere warme choco.

Gepland Agenda Nieuws Nooterhof
Terug naar de vorige pagina