In Doepark Nooterhof waren zaterdagavond 28 oktober 2017 tal van ‘duistere’ activiteiten te doen bij de Zwolse Nacht van de Nacht. Zo kon je een mooie theatervoorstelling zien over de zussen Aurora en Nocta, de brengers van licht en duisternis op aarde door D3ISK Theater Producties. Je kon een labyrint lopen, er was een Escape Room in de open lucht. Verder viel er te ontdekken wat er zoal in braakballen van uilen zit, kon je een lampion maken, spelletjes in het donker doen, leren over egels en vleermuizen, en nog veel meer. Zo’n 250 bezoekers hebben de weergoden getrotseerd en de Nooterhof bezocht. Het was de tiende keer dat de Milieuraad Zwolle dit evenement organiseerde.

Alvast enkele foto’s , meer foto’s volgen.

Foto’s:  Ellen la Faille

Escape
Opening
Theater
Labyrint
Braakballen pluizen
Nachtdieren

Lampionnen maken
Nacht van de Nacht 2017
Nacht van de Nacht 2017
Theater

Labyrint
Nacht van de Nacht 2017

 

===================

Foto’s: Carin vd Ploeg

Buitenspel met studenten

Het was alweer de tiende keer dat de Milieuraad Zwolle dit evenement organiseerde. De bezoekers werden welkom geheten door Hans de Graad, voorzitter van de Milieuraad. Hans onderstreepte in zijn welkomstwoord het belang van het duister voor mens en dier. Ook wethouder Michiel van Willigen benadrukte de waarde van de duisternis. Zo ervaren zijn kinderen dat hun kat ’s nachts in het donker het actiefst is. Michiel van Willigen verklaarde de avond voor geopend met het uitdoen van een lamp, waarna hij verrast werd door een korte theateract.

De Nacht van de Nacht is door de provinciale Natuur en Milieufederaties in het leven geroepen om het belang van duisternis voor mens en dier onder de aandacht te brengen en op de politieke agenda te zetten. Landelijk was het de dertiende editie. In heel Nederland werden meer dan 400 activiteiten georganiseerd.Mede dankzij de Nacht van de Nacht zijn door bedrijven en gemeenten allerlei maatregelen genomen. Zo hebben een aantal bedrijven op industrieterrein de Hessenpoort (o.a. Wehkamp, Zehner group en Rova) de verlichting gedoofd.
In de Nooterhof waren zaterdagavond tal van ‘duistere’ activiteiten te doen. Zo kon je een mooie theatervoorstelling zien over de zussen Aurora en Nocta, de brengers van licht en duisternis op aarde door D3ISK Theater Producties. Je kon een labyrint lopen, er was een Escape Room in de open lucht. Verder viel er te ontdekken wat er zoal in braakballen van uilen zit, kon je een lampion maken, spelletjes in het donker doen, leren over egels en vleermuizen, en nog veel meer.
Zo’n 250 bezoekers hebben de weergoden getrotseerd en de Nooterhof bezocht.
Binnenkort meer foto’s.

Terug naar de vorige pagina