UPDATE 15/8 : De laatste kaartjes voor het concert worden vandaag in het park bij de cateringtafel aangeboden, op= op . Workshops zijn volgeboekt.

Zondag 15 augustus om 13:30 u kan je van diverse gerecyclede materialen zelf een akoestische 1 snarige Diddley Bow cigar box gitaar bouwen. Je leert daar ook op te spelen. Een leuke en leerzame workshop voor kids van 8- 12 jaar. Kosten € 10, inclusief de bijzondere gitaar en de les. Begeleiding:  Cigarbox Henri.

 Die ochtend is er tevens om 11.00 u een workshop voor volwassenen om een professionele cigar box gitaar te bouwen. 

Ook  treedt die middag vanaf 16 uur de cigar box bluesrock band The New American Farmers op. Toegang: vrijwillige bijdrage in de pet.

Opgave voor een workshop of het concert kan tot en met 12 augustus via info@milieuraadzwolle.nl

De cigar box gitaar is een oer muziek instrument en uit de USA over komen waaien naar Europa. O.a. de arme bevolking op de katoenplantages in de Mississippi delta had begin 1900 geen geld om dure gitaren te kopen en bouwden ze zelf van oude bezemstelen een paar draden als snaar en een lege oude sigarendoos als klankkas en speelden daarop muziek die we nu kennen als the blues!.

 Kinderworkshop:

Om 13:30u kan je van diverse gerecyclede materialen, onder begeleiding van Cigarbox Henri
zelf een akoestische 1 snarige Diddley Bow cigar box gitaar bouwen, waar je ook op leert te
spelen. Een leuke en leerzame workshop voor kids van 8- 12 jaar, kosten € 10, inclusief de bijzondere gitaar en de les. De workshop duurt ca 1,5 uur.

1 snarige Cigar box gitaar

Opgave voor een workshop en/ of het concert kan tot en met 12 augustus via info@milieuraadzwolle.nl

Concert: 

Ook  treedt die middag vanaf 16 uur de cigar box bluesrock band The New American Farmers op in het park van de Nooterhof. Toegang: vrijwillige bijdrage in de pet.

Opgave voor een workshop en/ of het concert kan tot en met 12 augustus via info@milieuraadzwolle.nl

 

Volwassenen workshop:

De 3 snarige Cigar box gitaar. Zelfgebouwd in de pop-up workshop bij de Nooterhof
Aanvang 11.00u. 

Op de Nooterhof wordt buiten een pop-up workshop ingericht voor het bouwen van je eigen 3 snarige cigar box gitaar slide gitaar. Deze wordt gemaakt van materialen die ook in de ‘normale’ gitaarbouw worden gebruikt. Als basis nemen we het oer model, maar…tevens wordt er ook een elementje ingebouwd, zodat deze ook op een versterker kan worden aangesloten.  Deze gitaren zijn geschikt voor zowel beginners die nog nooit geen snaar instrument in handen hebben gehad als  gevorderden, en voor de leeftijdgroep tussen 13 en 88 jaar.
Duur van deze workshop is ca 2,5 uur en dat is inclusief les in een aantal mooie vette blues- en rock licks. Kosten €95,- inclusief de gitaar en de les.
Vooraf opgave ivm voorbereiding van de instrumenten is nodig. En of men een links- of rechtshandige gitaar zou willen bouwen.

Meer info via dit filmpje : Workshop 3 snarige cigar box gitaar

Opgave voor  workshop en/ of het concert kan tot en met 12 augustus via info@milieuraadzwolle.nl   

3 snarige Cigar box gitaar

Gepland Agenda Nooterhof
Terug naar de vorige pagina