Workshop cigarbox- gitaar bouw in de Nooterhof  (inmiddels volgeboekt)

-Om 14:00u kan je van diverse gerecyclede materialen, onder begeleiding van Cigarbox Henri
zelf een akoestische 1 snarige Diddley Bow cigar box gitaar bouwen, waar je ook op leert te
spelen. Een leuke en leerzame workshop voor kids van 10- 12 jaar, kosten € 10, inclusief de bijzondere gitaar en de les. Opgave kon tot en met 15 oktober via info@milieuraadzwolle.nl .

(Let op: het aangekondigde concert na afloop met the New American Farmers gaat niet door, ivm nieuwe coronaregels)

=======================================================================================================

Informatie over de cigar box- gitaar en de workshop

De cigar box gitaar is een oer muziek instrument en uit de USA over komen waaien naar Europa. O.a. de arme bevolking op de katoenplantages in de Mississippi delta had geen geld om dure gitaren te kopen en bouwden ze zelf van oude bezemstelen, een draad als snaar en een lege oude sigarendoos als klankkast.‘s Avonds gingen ze in de Juke Joints daarmee muziek maken, die we leerden kennen als blues muziek.Tegenwoordig is de cigar box helemaal hot, met aanvoerders als bv Seasick Steve, Jack White, maar ook Keith Richards van the Rolling Stones en zelfs mensen als Bono van U2 en acteurs als Johnnie Depp, geven de cigar box gitaar een ware cult status. In max 8 per groep bouwen wij ook van diverse hergebruik materialen in ca 1 tot 1.5 uur een acoustische, ongefrette 1 snarige Diddley Bow cigar box slide gitaar. Dit is het oer blues instrument. De bekende blueszanger/gitarist Bo Diddley, heeft zijn artiestennaam zelfs ontleend aan dit prachtige en zeer gemakkelijk te bepelen instrument.

Hier een You Tube hoe zo’n Diddley Bow klinkt: https://youtu.be/WbnXub9Zrc4

Spelen op een cigar box gitaar geeft je namelijk een nog intensere beleving van de blues en gitaar muziek in het algemeen! Na de bouw krijgen de deelnemers les hoe ze o.a. een bluessong en een rock lick kunnen spelen en hoe de gratis bottleneck die als slide wordt meegeleverd, te gebruiken. Na afloop ga je naar huis met een mooie eigen gebouwde gitaar en met de gratis  videolessen erbij, kan je thuis het gitaar spel verder ontwikkelen.Als deelnemer hoef je zelf niets mee te nemen, alle materialen en gereedschappen zullen aanwezig zijn.

Belangrijk is wel om je vooraf, uiterlijk 15 oktober  op te geven ivm voorbereiding van de instrumenten. Deelname is beperkt, en gaat op volgorde van aanmelding.

LET OP : HELAAS AFGEBLAZEN VANWEGE DE NIEUWE CORONAREGELS IS HET AANGEKONDIGDE CONCERT – 16.00 u ( van The New American Farmers).

 

 

Gepland Agenda Nooterhof
Terug naar de vorige pagina