Het Voorzomerfeest  dat we organiseerden met een groot aantal partners  in de Nooterhof op 15 mei 2022 trok 800 bezoekers. Zij genoten van een gevarieerd groen programma.

Enkele plaatjes als terugblik.

              

 

 

 

De eerdere aankondiging

Zondag 15 mei, van 13.00 tot 17.00 uur
Goertjesweg 3, 8013 PA, Zwolle

Zondagmiddag 15 mei wordt in de Nooterhof van 13.00 uur tot 17.00 uur het Voorzomerfeest  ‘Natuur Voorop!’  georganiseerd. Een gezellige en interessante middag voor wie belangstelling heeft voor de thema’s groen, natuur en milieu. Er zijn creatieve, speelse en leerzame workshops voor jong en oud bij een flink aantal kramen. Behalve actief deelnemen aan de workshops kunnen bezoekers ook gewoon lekker genieten van de sfeer, de natuur in het park, sfeervolle muziek van Frederieke & Friends op het terras en groene verhalen door Stan Fritschy. De entree voor het Voorzomerfeest ‘Natuur Voorop!’ is gratis.

PROGRAMMA:

Stan Fritschy- De kikker kwaakt…

Verhalen over de natuur, over alles wat groeit en bloeit voor alle leeftijden. Korte verhalen verteld door Stan Fritschy, de Zwolse Verhalenman.

‘Frederieke & Friends’

Frederieke en muzikanten van The Craic (Foto: John Beumer)

Frederieke van Ierland (zang en gitaar) zal op het terras optreden met violiste Rosalie Verbruggen én een deel van de middag samenspelen met een aantal jonge muzikanten van het Zwolse muziekcollectief The Craic.
Frederieke is een 18-jarige singer-songwriter uit Brabant. Ze schrijft poëtische Nederlandse muziek in een gemixt genre dat bestaat uit jazz, pop en spoken word invloeden. Haar teksten gaan over gevoelens die niet vaak besproken worden, maar wel door velen gevoeld. Hiermee hoopt Fréderieke zoveel mogelijk mensen te bereiken en een moment van rust te bieden. “Muziek maken en het delen ervan is mijn manier van mensen bij elkaar brengen. Ze laten voelen dat ze niet alleen zijn in de wereld.”

Wereld Natuurfonds (WWF)
Verkoop bloemzaadzakjes voor € 1 ihkv natuur voorop: vergroen je tuin door tegels eruit en groen erin.

Diverse spellen:

1 het afvalspel, waarbij mini afvalverpakkingen in fictieve afvalbakjes worden gedaan: hoort het in/bij GFT, PMD, restafval, recycling, glas, papier enz en waar nodig lichten we dat toe

2 pootafdrukken van welk dier raden

3  de poepquiz: welke uitwerpselen van welk dier kun je in het bos tegen komen

Workshop mozaïeken met Susan en Ina

Tijdens het Voorzomerfeest kun je gratis meedoen aan een Workshop mozaïeken. Hiervoor gebruiken we afvalhout en oude tegels. Je kunt kiezen voor het maken van een decoratief huisje of en pannenonderzetter. Alle materialen liggen voor je klaar. Als je klaar bent krijg je een zakje voegsel mee naar huis, met een instructie hoe je dit na de droogtijd van je creatie kunt aanbrengen.

Stichting Straatboer Helpt u mee om uw buurvrouw’s versteende tuin te vergroenen?

Straten vergroenen door planten van bewoners te stekken, delen en te planten op versteende plekken: ‘Met ons project Straatboer Make-Over, toveren we versteende voortuinen om in groene biodiverse tuinen samen met de bewoners. We hebben hiervoor planten nodig en mogelijk groeien enkele planten bij u in uw tuin hard genoeg om wat stekjes van wat planten te delen. Denk aan hemelsleutel, maagdenpalm, kruiden, aster, geranium, etc. Mensen ontvangen van ons gratis een stekje van een zwarte- of kruisbes of vlinderstruik in ruil voor dat wij een paar vaste planten uit uw tuin mogen gebruiken. Zij kunnen dan een van onze 12 kratjes meenemen en die komen wij dan op dinsdag 17 mei ophalen. Of ze kunnen deze voor de deur neerzetten. We hebben een intekenlijst bij onze kraam staan, zowel voor onze nieuwsbrief, als voor het meenemen van een kratje die we dan 2 dagen later komen ophalen’.

Zaden uit Zalk

Bij deze kraam kunnen kinderen zelf zaadbommen maken met inheemse bloemenzaden. Die kunnen ze dan later op een saai plekje bij hun in de buurt ‘neergooien’ om het op te fleuren.

Volwassenen kunnen hier terecht voor informatie omtrent het zelf aanleggen van een pluktuin(tje) en er zijn Zaden uit Zalk te koop.

Zwolle Groenstad -NATUUR VOOROP met de bomen. Daar zijn bomen groots in.

IVN Zwolle:   informatie over IVN en spelletjes 

IVN Zwolle- Bomenquiz en grasmannetjes maken.

GEESKEhandwerk Welke natuur zet jij voorop je magneet of hanger?

Hennie Kuindersma- Te Gek een Vlek!

Er valt een druppel op het blad, oh jé een vlek! Nee … maar … wat zie ik daar? Er groeit een staart aan én het is nog niet klaar. Ik zie schubben en tanden en vuur uit zijn bek. Het is een draak! Die vlek is te gek! Wat wordt jouw druppel, als die valt op het blad? Een bij die viool speelt of een nijlpaard in bad? Ik ben zo nieuwsgierig, kom ook en doe mee! Deze creatieve workshop waarbij we gaan spelen met natuurlijke inkt is leuk voor iedereen.

Geologische Vereniging-  Geodenkraker en grabbelton.

Carin en Dakar (activiteit is nog onder voorbehoud)-Oorwormenhuisjes maken.

Het voorjaar is begonnen en ook de oorwormen zoeken een fijn vochtig huisje in de tuin of op het balkon. Maak je eigen oorwormenpotje bij Dakar en Carin.

Thales –Bijzondere effecten met Zonnespiegel, een emmer water en wat houtjes … en als het mooi weer is met een zonnedoos.

Rina Mooij – Bladeren bloemen en bijen tekenen en/of schilderen in de lente. ( materiaal aanwezig)

Margo Huggers– Wandelen met ezels.     Locatie: de Keltische boomcirkel.

Weggeefwinkel de Blauwe Schuur , kledingruil, eventueel  tassen en plantenhangers…

Stichting Natuurbehoud NO Overijssel –Hallo! Ben je er weer? 

Vlaggetjeslint maken met stof, kant/lint en vitrage. Lekker op een laken in het gras en dan aan de slag met recycle materiaal, versieren in  in natuursfeer.

Werkgroep Tuinen Nooterhof– uitleg / rondleiding door de tuinen.

Gepland Agenda Nieuws Slider
Terug naar de vorige pagina