Terugblik van een van de eerdere beleeftheaters: Ouwe Reus. 

Van 1 tot / met 18 oktober 2018 hield de Milieuraad Zwolle een beleeftheater voor de Zwolse basisscholen. Dit beleeftheater heette  ‘Ouwe Reus’, en ging over bomen. Ongeveer 1000  Zwolse basisschoolkinderen (groepen 4/5/6)  deden mee, in een reeks van 38 voorstellingen met opdrachtencircuit.

Ouwe Reus is een minimusical met meedoedingen over bomen, zorg voor natuur, historie en relaties inde natuur en tussen mensen. Met muziek, liedjes, avontuur, romantiek en experimenten. Het is in opdracht van Milieuraad Zwolle ontwikkeld voor de Zwolse basisscholen.  Acteurs: Jan van der Heide, Tietske Folkertsma.

De kinderen kregen een spannende en leuke muzikale voorstelling, gecombineerd met met een opdrachtencircuit. Begeleiding van de workshops is door in een wisselrooster  totaal maar liefst 100 stagiaires van Menso Alting College en vrijwilligers van de Milieuraad. Verder waren er vervolg-lessen beschikbaar, zodat het leren op school verder gaat.  

Een voorstelling duurt anderhalf uur en is onder schooltijd. De voorstellingen vinden plaats in ruimten met veel bomen vlakbij, want we gingen natuurlijk ook naar buiten. 

Ouwe Reus werd mede mogelijk gemaakt door het Hervormd Weeshuis, Fonds NME , Natuur en Milieu Overijssel, gemeente Zwolle.

Nieuws Slider
Google Maps
Terug naar de vorige pagina