Plant in Zicht! Groen beleeftheater voor bijna 1000 Zwolse basisschoolkinderen
Op wereldreis met Florisz in de 18e eeuw: planten ontdekken

De wind in de zeilen….⚓️🌊🔭🌱! Vanaf 26 februari – 27 maart organiseerde de Milieuraad Zwolle het beleeftheater Plantinzicht! met 40 groene muzikale voorstellingen in de Nooterhof. 

Bijna 1000 Zwolse basisschoolkinderen uit de middenbouw deden mee.De kinderen maakten een wereldreis ‘per zeilschip in de 18e eeuw’ , waarbij ze spelenderwijs leerden over natuur, duurzaamheid , biodiversiteit, historie en over andere culturen. Theater, liedjes, avontuur, romantiek en experimenten.

Acteurs Arjan Soutendijk en Jan van der Heide speelden beurtelings student plantkunde Florisz de Kruyter. Hij moest van zijn professor per schip op reis langs de werelddelen om planten te ontdekken. Liever bleef hij thuis bij zijn geliefde Rosa.. En dan was er onderweg ook nog de strenge kapitein, en storm, kou, ziekten, brandwonden… De kinderen hielpen Florisz op deze reis en leerden per werelddeel zelf ook van alles over bijzondere planten, zoals de eucalyptus, agave, koffieplant en nog veel meer. En over hun gebruik, bijvoorbeeld als medicijn, voedsel, bouwmateriaal, ..Tientallen stagiaires van MBO Menso Alting College en vrijwilligers begeleiden deze spannende reis. Gelukkig kwam iedereen weer veilig thuis. En toen was er groot feest,  met zelfgemaakte popcorn en kruidenthee:  Florisz kon met Rosa trouwen! 

Plantinzicht is een geheel vernieuwde editie in een reeks groene beleeftheaters die de Milieuraad Zwolle de afgelopen jaren organiseerde voor Zwolse basisscholen. De formule  spreekt aan: de voorstellingen zijn telkens volgeboekt. Dit keer was er een wachtlijst. Het project is mede mogelijk gemaakt door onder andere het Hervormd Weeshuis en Gemeente Zwolle. 

 

Nieuws Slider
Google Maps
Terug naar de vorige pagina