Kom je kijken in onze ecologische tuinen? Een grote groep vrijwilligers werkt ook dit jaar weer hard aan de hand van het zevenjarig moestuinplan volgens de ecomethode van Velt. Dat gaat een stap verder dan biologisch tuinieren (gif- en kunstmestvrij), want er wordt rekening gehouden met alles dat leeft.

Dat begint bij het voeden van het bodemleven, want dat zorgt voor vitamine- en mineralenrijke voeding voor de planten. De groente is zo gezonder en smaakt lekkerder.
Insecten worden ook niet geweerd, maar juist aangetrokken met bloemen. Ze zijn erg belangrijk voor het bevruchten van de planten. En zo hebben vogels ook te eten. Belangrijk voor de biodiversiteit en het natuurlijk evenwicht.
De enthousiaste Velt-Nooterhof tuinvrijwilligers vertellen je op zaterdag 4 september van 10 tot 15 uur nog veel meer over deze bijzonder natuurlijke manier van tuinieren.

Gerda, ‘de Kruidwitch’, laat in een demonstratie zien hoe je van goudsbloemen en andere kruiden zelf geneeskrachtige zalfjes, oliën en kruidenthee mengsels kunt maken.

Met het boekje ”Geheimen uit de Moestuin van de Nooterhof” (te koop voor € 0,50) kun je aan de hand van uitleg en kleine opdrachten ook rustig zelf alles ontdekken.

Gepland Agenda Nooterhof
Terug naar de vorige pagina