Nooterhof ruimer open, binnen RIVM regels

Nieuwe activiteiten over tuinieren en over zonnewijzers

Park de Nooterhof gaat per 31 maart weer vier dagen per week open. Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, en extra op Tweede Paasdag. Telkens tussen 11.00-17.00 u.

Het park en de tuinen liggen er mooi bij, dankzij het ecologische beheer door vrijwilligers. Dat kon ondanks beperkingen toch kon doorgaan. Je kunt in het park weer genieten van de groene sfeer, en lekker spelen bij de waterspeelplaats . Er gelden beperkingen door de regels rond het coronavirus. Zoals 1,5 meter afstand houden.

Het earthship is gesloten. De toiletten open. Bij het earthship kun je  oa  koffie, thee, limonade en koek krijgen. Alleen afhalen.

En er zijn groene zelfdoe- activiteiten.

Nieuw: 

-Geheimen uit de Moestuin van de Nooterhof, een boekje met informatie en vragen waarmee je kunt ontdekken hoe we in de Nooterhof ecologisch en biologisch tuinieren. Voor volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar onder begeleiding van een volwassene.

– De bijzondere zonnewijzer, zie foto,  in de Nooterhof is onlangs gerepareerd. Er is een nieuw werkboekje bij. Met bouwplaten voor diverse leeftijden. Waarmee je zelf een zonnewijzer kunt maken!

In overleg met de aanwezige vrijwilligers zijn er nog enkele andere zelf- doe-activiteiten buiten.

Speurtochten:

Belle de Bij (met tasje ontdekmaterialen): https://milieuraadzwolle.nl/natuurspeurtocht-belle-nooterhof/

Lentekriebels met Klara de Kikker: https://milieuraadzwolle.nl/lentekriebels-klara-kikker-nooterhof/

En opdrachten met bodemdieren:  https://milieuraadzwolle.nl/activiteit-bodemdieren-aanmelding-vooraf/

 

Geheimen uit de Moestuin van de Nooterhof, nieuw leerzaam ontdek- boekje over ecologisch / biologisch tuinieren. 

 

Zonnewijzer Nooterhof wijst hier 17.30 u.   Onlangs volledig gerenoveerd,  in samenwerking met het Zone.college.  Er zijn nu ook  leuke opdrachten bij. 

Terug naar de vorige pagina