Speurtocht door de Nooterhof: Belle de Bij. 
De speurtocht bestaat uit een tas met een routeboekje met opdrachten, en allerlei onderzoeks materialen die bij de opdrachten nodig zijn.
Belle de Bij, bewoonster van de Nooterhof, neemt je mee op een doe-ontdekkingstocht langs de mooiste en spannendste plekjes van het park. Onderweg leer je van alles over de natuur! 
-Deelname is gratis.
-Er kan zonder aanmelding meegedaan worden tijdens openingstijden van het park.
-Leuk voor kinderen van ongeveer 5 -10 jaar, begeleid door een  ouder of andere volwassene.
-Er zijn flink wat tasjes, dus je kunt gelijk starten als je er bent.
-De tas met inhoud lever je na afloop weer in.  
Deze speurtocht is ontwikkeld door Milieuraad Zwolle en IVN Zwolle e.o. Deelname : gratis.

 

-Geheimen uit de Moestuin van de Nooterhof, een boekje met informatie en vragen waarmee je kunt ontdekken hoe we in de Nooterhof ecologisch en biologisch tuinieren. Voor volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Geheimen uit de Moestuin van de Nooterhof, nieuw leerzaam ontdek- boekje over ecologisch / biologisch tuinieren. 

Boekjes kosten €0,50 per stuk.

 

Lentekriebels met Klara de Kikker: https://milieuraadzwolle.nl/lentekriebels-klara-kikker-nooterhof/

Lentekriebels met Klara de Kikker is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, in groepjes van maximaal vijf kinderen, onder begeleiding van een volwassene.

De lente is het eerste seizoen van een jaar. Het lijkt wel of de natuur weer wakker wordt. Het blijft langer licht, de temperatuur stijgt en dat heeft invloed op plant, dier en mens. In deze Lentekriebeltocht krijgen deelnemers op vele manieren de natuur in de lente of het voorjaar te zien. De tocht gaat door het hele park.Klara zelf helpt mee om de opdrachten tijdens de tocht uit te voeren.

Deze speurtocht is ontwikkeld door Milieuraad Zwolle en IVN Zwolle e.o.  Boekjes kosten €0,50 per stuk.

 

Zelfwerk-leskist bodemdieren:  https://milieuraadzwolle.nl/activiteit-bodemdieren-aanmelding-vooraf/

 Hoe leeft een mol? Wat zie en vind je bij de aarden hopen op het grasveld? Zijn er regenwormen? En hoe en waarom reageren ze op gestamp? Welke bodemdiertjes kun jij nog meer vinden?
Met behulp van onze nieuwe leskist bodemdieren, met o.a. diverse werkbladen, leer je van alles over deze verstopte wezens.  Op een winterzondag kun je zelf aan de slag. Buiten in het park. En bij -of in- het earthship,  om de opdrachten af te maken. Er zijn opdrachten voor kinderen van ongeveer 5- 8 jaar, en van 9-12 jaar. Met eigen volwassen ouder/ begeleider. De leskist is gemaakt in samenwerking met IVN Zwolle.
 Aanmelding en uitleg ter plekke, info vooraf via info@milieuraadzwolle.nl    Deelname : gratis. 

– De bijzondere zonnewijzer, zie foto,  in de Nooterhof is onlangs gerepareerd. Er is een nieuw werkboekje bij. Met bouwplaten voor diverse leeftijden. Waarmee je zelf een aantal verschillende zonnewijzers kunt maken!

Zonnewijzer Nooterhof wijst hier 17.30 u.   Onlangs volledig gerenoveerd,  in samenwerking met het Zone.college.  Er zijn nu ook  leuke opdrachten bij. 

 

van tot
Gepland Agenda
Terug naar de vorige pagina