Nazomerfeest Nooterhof – natuur dichtbij huis 

Tijdens het Nooterhof Nazomerfeest is het nog één keer volop genieten van de laatste zomerdagen. Op zondag 19 september 2021 van 13.00 tot 17.00 uur gaan we samen met allerlei organisaties op creatieve wijze aan de slag met het thema: Natuur dichtbij huis. Met groene activiteiten voor jong en oud, zoals eetbare insecten, een enorm ganzenbord en braakballen uitpluizen. TOF toneel speelt de vrolijke familievoorstelling “Lie & To en de wonderbaarlijke oplossing” om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Vanuit de Outdoor Ontdek Caravan kunnen kinderen als een ware Freek Vonk beestjes en planten onderzoeken. Maak zelf fotolijstjes, versier een tegel, schilder de natuur of maak oorwurmen. Dit en nog veel meer samen met o.a. Milieuraad Zwolle, IVN natuureducatie, Wereld Natuur Fonds, 50 Tinten Groen Assendorp. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker genieten van de sfeer, de natuur en wat te drinken op het terras. Folkband the Craic zorgt daarbij voor extra sfeer.

We hanteren 1,5 meter afstand bewaren, volgens de landelijke coronaregels. Bij te veel drukte wachten nieuwe  bezoekers buiten het hek tot er weer mensen vertrekken. 

Toegang gratis

Deelnemers en activiteiten: 

TOF toneel – Lie & To en de wonderbaarlijke oplossing

Deze vrolijke familievoorstelling van TOF Toneel is voor iedereen vanaf 5 tot 99 jaar. De voorstellingen worden gespeeld op zondag 19 september om 14.00, 15.00 en 16.00 uur op het park van de Nooterhof te Zwolle. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten.

Het verhaal: Ooit lang geleden was er eens een dorp. Vlak bij stond een groot kasteel. De kasteelheer was eigenaar van het dorp en elke 7 jaar gaf hij de dorpsbewoners een opdracht. Die moeten ze goed uitvoeren! Als het mislukt mogen ze er niet meer in het dorp blijven wonen. Na 7 jaar zitten de dorpelingen in spanning over de nieuwe opdracht. Net nu het niet goed gaat met het dorp omdat de natuur in rep en roer is: er is hongersnood. Zal het lukken om de opdracht goed uit te voeren? Mogen ze blijven wonen in hun dorp? Wie zijn Lie & To en wat komen ze doen?

Kun jij helpen om alles te laten slagen? Kom mee doen en laat je door niks tegenhouden! 

Frank voor ’t Hekke– Kom langs bij de outdoor ontdekcaravan en ga met de materialen zelf op avontuur in de natuur! Naast normale beestjes en plantjes kun je ook op zoek naar bijzondere mossen, onkruidplanten of vruchten aan struiken.  Heb je iets gevonden, kom dan terug naar de caravan en ontdek in de uitgebreide bibliotheek wat je precies gevonden hebt!

IVN Zwolle – braakballen pluizen

Gerda Revenberg – kruidenkraam/ kruidwisch-speurtocht

50 tinten groen Assendorp– natuur in en om je huis

Wereld Natuur Fonds: oa groot ganzenbord op het veld

Weggeefwinkel Blauwe Schuur

Carin van de Ploeg–  oorwormpotjes maken

Geeske Handwerk– tegel natuurlijk versieren / handwerken : natuurschattenzakje of bloementuintje

Insecten/ vlinderwerkgroep KNNV – eetbare insecten. 

Sport met Juut – Beweegbingo- Spring, ren en zoek; wie heeft er het eerst bingo?

Lin’s Blik– fotolijstjes maken van natuurlijk materiaal 

Geologische Vereniging

Stichting Natuurbehoud Noordoost Overijssel – insectendronks

Kinderhulp Beregszasz, artikelen uit Oekraine/ kreansen van natuurlijk materiaal

Zwolle Groenstad 

Bijenvereniging/ bijenstal.

Natuurschilderen/ tekenen met Rina

Werkgroep VLO/ Milieuraad– zaag hier voor je knagende dier

Thales- zonnekijker (indien zon)

The Craic –  folkmuziek rond het terras en in het park

Agenda Nieuws Nooterhof Slider
Terug naar de vorige pagina