ZWOLLE – KNNV Zwolle houdt een dubbellezing over de mogelijkheden en knelpunten voor gemeente en groene vrijwilligers om de biodiversiteit (bloemen, insecten als vlinders en bijen) van bermen en andere groene plekjes te vergroten. Bij de Milieuraad Zwolle (naast Wijkcentrum De Wijenbelt), Campherbeeklaan 82A, Zwolle (Berkum) Op 8 mei om 20.00 uur.

Michiel Poolman (Landschap Overijssel) bespreekt de zeer sterke afname van wilde planten en insecten (en daarmee biodiversiteit) als gevolg van ons intensieve landschapsgebruik. Vervolgens gaat hij in op een aantal praktische dingen die je als burger / groene vrijwilliger zelf zou kunnen doen.

Allinda Rutgers (Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen) vertelt over het succes van de Drentse gemeente Hoogeveen bij het al jarenlang gevoerde consequente beleid en onderhoud van de bermen met heel positieve gevolgen voor de rijkdom aan planten en dieren zoals de elders inmiddels sterk bedreigde vlinders en bijen. Afgelopen november heeft de gemeente Hoogeveen de prijs voor beste bermbeheerder van Drenthe uitgereikt gekregen tijdens het symposium ‘Heel Drenthe Zoemt’ in het provinciehuis van Drenthe. Dit mooie concrete succes wordt hopelijk een algemeen rolmodel voor veel andere gemeenten en provincies. Vanuit de praktijk van Hoogeveen kunnen ze veel leren in het kader van hun vaak nog papieren biodiversiteitsbeleid.

Gepland Agenda
Campherbeeklaan 82 A ; 8024 BZ Zwolle Google Maps
Terug naar de vorige pagina