De Nooterhof wordt dit seizoen beheerd door vrijwilligers van de Milieuraad Zwolle .

Openingstijden:

woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 11.00 – 17.00 uur. 
Hieronder lees je er wat meer over. Maar er is ook een aparte site, www.nooterhof.nl met nog veel meer over de Nooterhof.
De Milieuraad werkt met een groot aantal , veel nieuwe,  vrijwilligers hard aan het openstellen van de Nooterhof. Sinds februari 2019 is veel werk verzet om dit voor elkaar te krijgen. Hieronder lees je wat er allemaal gebeurde. Ongeveer 80 vrijwilligers reageerden op de vacatures.  Het park is nu weer open sinds 14 mei. Vanuit het eartship schenken we koffie, thee en limonade en verkopen we ijsjes. De opbrengst is bestemd voor onderhoud van het park. Het is toegestaan om eigen consumpties mee te nemen. Mits alles weer netjes wordt opgeruimd, en geen overlast voor anderen geeft.
Officiele openingshandeling: nadat de waterspeelplaats volledig is hersteld door de gemeente. Op 13 juli is de waterspeelplaats hersteld.
Er gelden nieuwe parkregels.  Daarmee houden we de Nooterhof een fijne groene plek.
Parkregels
De parkregels zijn te lezen in het eartship en binnenkort ook op een bord:
Betreding op eigen risico.
Honden aan de lijn.
Jonger dan 16 jaar? Alleen toegang onder begeleiding
van ouders, verzorgers en/of groepsleiding.
Eigen consumpties toegestaan.
Laat geen rommel achter. Neem je spullen en afval weer mee
of gooi het in de afvalcontainer(s) op het terrein.
De Nooterhof wordt ecologisch beheerd.
Verstoor de natuurlijke omgeving zo min mogelijk
Bloemen en fruit niet plukken.
De vrijwilligers kunnen u op deze regels wijzen.
Daarbij bieden we kinderen natuurlijk zo veel mogelijk ruimte om lekker buiten te spelen,  in het blikveld van ouders/ begeleiders.
RTV Focus filmde in het park,  voorafgaand aan de eerste ‘gewone’ openingsdag op 15 mei, dat zie je door hier te klikken 

 

Nooterhof vanaf 12 mei 4 dagen per week open

    Het Voorzomerfeest Nooterhof op 12 mei 2019 werd naar schatting door meer dan 1000 bezoekers bezocht. Een fijn doepubliek, er was veel deelname aan de activiteiten. RTV Oost maakte een leuk sfeerfilmpje, klik op deze link. 
     Vanaf nu is het park vier dagen per week geopend. Bezoekers worden gastvrij ontvangen in het park en theehuis earthship door vrijwilligers op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 11.00 – 17.00 uur. 
    Er gelden nieuwe parkregels. Deze zijn inmiddels aangebracht op het earthship. Belangrijk verschil  met vroeger is dat de Milieuraad koffie, thee en limonade schenkt. Maar dat picknicken met eigen meegenomen etenswaren, mits  zonder rommel en overlast, is toegestaan. Het park wordt ecologisch beheerd , bezoekers wordt gevraagd de natuur zo min mogelijk te verstoren.  Met enige regelmaat worden er kleine creatieve groene activiteiten voor bezoekers georganiseerd.
    Naast de openstelling die nu is gestart komt er nog een officiele openingshandeling. Die is als de waterspeelplaats volledig is hersteld door de gemeente. Daar wordt momenteel aan gewerkt.

 

We gaan open! (update 3 mei 2019)
Deze week kregen we bericht dat het Voorzomerfeest Nooterhof op 12 mei kan doorgaan. Voor het programma : zie de Agenda op deze site.

Tevens de verwachting dat vanaf 12 mei het park ook verder open gaat. Eindelijk!

Voor hoe het precies zit verwijzen we naar de Stentor van vandaag, zie:
De wethouder/ gemeente /verdere onderhandelaars mikken dus op 12 mei als start van de openstelling t/m oktober 2019.
Dat betekent ook dat we nu verder gaan met de voorbereidingen/ planning van de koffie / thee- schenkerij en andere activiteiten vanuit het earthship

Wachten.. (26 april 2019)

We wachten, vol ongeduld net als heel veel mensen die het park willen bezoeken, tot de onderhandelingen tussen Landstede/ SWZ en gemeente Zwolle zijn afgerond.  Zelf zijn we klaar om het park open te stellen en we popelen om dit te doen.
Dit bericht in de Stentor is het laatste wat daar over naar buiten kwam, dd vrijdag 19 april.
De gemeente meldde 25 april vanuit de onderhandelingen nog geen groen licht te kunnen geven.

Enkele foto’s van de klus- /terras-dag , 20 april

    

Een flinke groep deed 20 april mee met allerlei klussen, zoals in de kruidentuin, klein snoeiwerk, waterspeelplek opschonen, paden schoonmaken,etc. Ook konden er genoten worden van het mooie park en het lekkere weer op het terras.
Tuingroep gestart 
De tuingroep is inmiddels gestart in de moestuin en kruidentuin. Er wordt gewerkt volgens een vernieuwd tuinplan.

 

Bericht van de gemeente over de planning van de openstelling van de Nooterhof, 11 april 2019

De gemeente meldde 11 april hoe de voortgang met de openstelling van de Nooterhof  is. Dit is het bericht van de gemeente daarover:

De gemeente is erg blij met de inzet van zowel de Milieuraad als het enthousiasme onder alle vrijwilligers om de Nooterhof ook in 2019 open te kunnen laten zijn. De werkzaamheden die onder andere afgelopen weekend zijn uitgevoerd dragen daar zeker aan bij. We snappen dat iedereen nu graag verder aan de slag wil en begrijpen dat hiervoor ook het Earthship belangrijk is. Dat vraagt om heldere afspraken over het gebruik, beheer en onderhoud gemaakt die ook vastgelegd moeten worden. We werken er hard aan om te zorgen dat dit geregeld wordt en de deuren op korte termijn open kunnen.

De Nooterhof gaat weer open, met inzet van veel vrijwilligers

Het park Nooterhof is al jaren een prachtige plek voor iedereen die houdt van rust en groen. Ook voor kinderen een fijne plek om te spelen en de natuur te ontdekken. Het park bestaat uit meerdere tuinen waaronder een kruidentuin, een vergeten groentetuin, een waterspeeltuin en grasvelden. Op dit moment is het het park Nooterhof gesloten door vertrek  van de vorige beheerder.  Aan de Milieuraad is -samen met andere Zwolse natuurorganisaties- gevraagd om het park Nooterhof en ook het Earthship (theehuis) in 2019 met vrijwilligers een paar dagen per week open te stellen. Er zijn veel mensen nodig om dit mogelijk te maken. Als het allemaal lukt starten we in april 2019.

 

 Opknapactie 6 april in de Nooterhof

 

We organiseerden een opknapdag in de Nooterhof, zaterdag 6 april. Een grote groep nieuwe vrijwilligers deed mee. En ze weten van aanpakken! . We maakten samen het terras bij het earthship spic en span. Maakten de kruidentuin en een mooi eerste stuk van de groentetuin weer op orde. Spitten gras weg voor een Bloemenlint van meer dan 10 m2. Gaven de composthoop een facelift. Ruimden een boel rommel op. En deden nog diverse andere klussen.

Werkgroep VLO knapte takkenril en hekwerk op

In maart heeft de werkgroep Vrijwillig Landschaps Onderhoud (VLO) op 2 zaterdagen veel werk verzet. De takkenril is opgeknapt. Er is veel zwerfvuil opgeruimd. Het hekwerk is gerepareerd, en deels weer bijgevlochten met wilgentenen.

Vrijwilligers gezocht.

Heb jij tijd en vind je het leuk om een dagdeel per week of per twee weken of maand mee te helpen en een aanspreekpunt te zijn? Via de gemeente ben je verzekerd en er is er is ondersteuning en begeleiding vanuit de Milieuraad Zwolle.

Wat kun je zoal  doen:  Koffie, thee of limonade schenken in het Earthship.  Gasten wegwijs maken en informatie geven over wat er te doen is in het park. Meehelpen met diverse activiteiten die er georganiseerd gaan worden. Toezicht houden over het gebruik van het park. Meehelpen met onderhoud van kruidentuin. Klussen aan materiaal..

De openingstijden van het park: april t/m oktober 2019 zijn woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdagochtend, zaterdagmiddag, zondagochtend, zondagmiddag.  

Heb je belangstelling om een dagdeel te helpen? Bel of stuur een mailtje naar Michiel van Harten via  info@milieuraadzwolle.nl 

Je ontvangt dan meer informatie.

We gaan ook een aparte site openen. Informatie kun je volgen op www.nooterhof.nl

Terug naar de vorige pagina