Creatief voor Pasen aan de slag met recyclemateriaal in de Nooterhof… Ineke en Suus hadden deze activiteit graag voor de bezoekers georganiseerd.  Door de virusregels kan het niet doorgaan. Maar je kunt wel zelf aan de slag, thuis. Leuk als je je resultaten ook even mailt naar info@milieuraadzwolle.nl

Creatief Pasen met recycle /groen materiaal

 Teken een ei op een stuk papier of karton. Voor het papier of karton kan je bijvoorbeeld een leeg doosjes  van de hagelslag gebruiken.

Versier dit papieren ei door 1 kant te kleuren met stift of kleurpotlood. Je kan het ook beplakken met gekleurd papier.

Heb je 2 eieren klaar dan plak je de 2 op elkaar met de versierde kanten aan de buitenkant.

Wanneer je  een dun stokje (koffie-roerstokje, cocktail- of sate-prikker of een ijzerdraadje) tussen de 2 eieren vastplakt dan kunnen ze staan. Je kan het dan in een bloempotje met aarde prikken of in een halve aardappel op een schoteltje.

Zo kun je nog veel meer paasfiguurtjes maken en die rechtop laten staan. Voor ideeen kijk je naar de foto’s.

Ook kun je de eieren met een lusje aan de bovenkant maken. Voor het lusje kan je het lint van een bos bloemen gebruiken. Aan dit lusje kan je je ei ophangen aan een mooie paas-kronkeltak. Heb je geen paas- kronkeltak dan zoek je een afgewaaide tak in het park.

 Varianten

Een ei is al goed te doen voor de kleinsten. Grotere kinderen kunnen een ingewikkelder figuur kiezen of zelf eentje bedenken.

Je kan ook andere paasfiguren gebruiken zoals een haan, kuikentje, paashaas  of bloem. Wanneer je figuur niet symmetrisch is dan moet de 2e gespiegeld aan de eerste zijn om ze op elkaar te kunnen plakken.

Behalve papier kan je ook een oude lap gebruiken om je figuur uit te knippen. Voor de vulling kan je een netje van sinaasappels of mandarijnen gebruiken. De 2 lagen stof kan je op elkaar plakken of naaien. Door een lusje van lint aan de bovenkant vast te lijmen of naaien kan je het ophangen aan een paas-kronkeltak.

Uitdaging… Kun jij deze ook maken? 

 

van tot
Gepland Nieuws
Terug naar de vorige pagina