Zondag 24 september 2017: ‘Natuur Dichtbij’               

 Nazomerfeest Doepark Nooterhof

Op zondagmiddag 24 september, van 13.00-17.00 uur organiseert de Milieuraad Zwolle in samenwerking met Landstede en een groot aantal andere groene partners het Nazomerfeest Doepark Nooterhof.

Met de spannende muzikale familievoorstelling ‘Doris en het geheim van de ruilkoffer’, door TOF Toneel , en tal van leuke en gezellige groene doe-activiteiten voor jong en oud bij een groot aantal kramen. Thema daarbij is : Natuur dichtbij . Op allerlei leuke en creatieve manieren er zelf mee aan de slag. Er is een labyrint, waarin je bijzondere natuurlijke vormen tegenkomt. Ook is er een speciale speurtocht kriskras door het park. Of doe mee aan de Astronautentraining voor kinderen van 8-12 jaar door sterrenvereniging Thales & Fitquick Zwolle. Maar je kunt ook gewoon lekker genieten van de sfeer, van de natuur en van biologische producten op het terras. En van sfeervolle muziek door de band Rott’n Cott’n..

Datum: zondag 24 september 2017

Openingstijden: 13:00 tot 17:00 uur.  Toegang gratis.

Locatie: Doepark Nooterhof, Goertjesweg , 8013 PA  Zwolle, www.doeparknooterhof.nl

Tekening: Sanna Jorritsma

Doris en het Geheim van de Ruilkoffer

Doris heeft een koffer met daarin de dingen waar ze goed in is, een talent voor heeft. Dingen die ze niet wil vergeten of die ze echt heel leuk vindt. Op een dag is Doris niet meer tevreden met wat er in haar koffer zit. Hij voelt niet prettig meer. Kun je dingen uit je koffer zomaar ergens achter laten? Of moet ze het ruilen voor iets anders, recyclen? Waar zou je dingen kunnen ruilen? Wat krijg je er dan voor terug! Ga je mee met Doris op haar wervelende zoektocht. Om de dingen uit haar koffer te ruilen of te vervangen door iets anders.

Deze, met muziek begeleide, voorstelling wordt door de acteurs van TOF toneel op zo’n zonnige en vrolijke manier gespeeld dat je graag wilt opspringen en meedoen.

“Doris en het Geheim van de Ruilkoffer” is een vrolijke familievoorstelling van TOF Toneel, voor iedereen van 4 tot 104.

Natuurlabyrint- (John Musterd)- natuurvormen dichtbij.  een flyer met daarop de natuurlijke vormen zoals slakkenhuis, bloemen en andere dingen die waarschijnlijk aan de basis staan van het labyrint. Vormen die je in de natuur dichtbij kan vinden.

Thales & Fitquick Zwolle- astronautentraining (8-12jr). Meer gegevens hierover volgen.

Verdere deelnemers: 

Vlinderstichting
Insectenwerkgroep KNNV/IVN
Velt -‘Lekker eten begint in je moestuin’ .
Vereniging van Jeugdtuinvrijwilligers
IVN
Avifauna Zwolle
Plokko
Geologische Vereniging
Carin vd Ploeg – Geluksduifjes maken
Roelinka Weigand- workshop eikeltjes vilten
Stichting Openbare Schilderkunst
Marycke Nabers (natuurkunst en wandelroutes)
Bijzonderhout
SNNO Hardenberg (regionale natuur)
NatuurinZwolle (waterdieren)
Duizendhout
Zwolle Groenstad
Bijenteeltvereniging/bijenstal
Eetbaar Zwolle
Mega Bellenblaas- , Martijn en Christine
Werkgroep VLO
Kinderhulp Beregszasz
Milieuraad Zwolle- Natuur Dichtbij-speurtocht

 

Terug naar de vorige pagina