Op zondagmiddag 13 mei, van 13.00-17.00 uur organiseert de Milieuraad Zwolle in samenwerking met een groot aantal andere groene partners het Voorzomerfeest Doepark Nooterhof. Onder andere met veel groene doe-activiteiten, en een spannende muzikale theatervoorstelling…

Deze keer is er veel aandacht voor het thema insecten. Deze hebben een ontzettend belangrijke functie in de natuur. Op allerlei leuke en creatieve manieren gaan bezoekers er zelf mee aan de slag. Zo is er bijvoorbeeld een heus mierenhotel, met leuke en leerzame workshops. En de spannende muzikale familievoorstelling ‘Redt Amra het Bijenvolk?’, door TOF Toneel . Er is een insectenlabyrint, waarin je bijzondere soorten tegenkomt. Ook is er een speciale speurtocht kriskras door het park. Of maak zelf iets om insecten in je eigen tuin te helpen. Verder zijn er nog veel meer leuke en gezellige groene doe-activiteiten bij een groot aantal kramen. Maar je kunt ook gewoon lekker genieten van de sfeer, van de natuur en van biologische producten op het terras. En van sfeervolle muziek door de band Paracetamol.

Redt Amra het Bijenvolk? 

VOORSTELLINGEN : 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur

Heb jij je wel eens afgevraagd wat er zou gebeuren als er geen bijen meer zijn? Als alle insecten ineens zijn verdwenen? Dan word je niet meer gestoken en heb je geen last meer van dat vervelende gezoem!! Fijn toch, of………

Amra weet dat het bijenvolk ziek is. Zij gaat op avontuur om het juiste middel te vinden om het bijenvolk te redden. Het wordt haar niet gemakkelijk gemaakt want zij is niet de enige die op zoek is. Er is namelijk nog iemand anders die zijn best doet om middel als eerste te pakken te krijgen. Wat zou hij daar mee willen doen? Wil je weten hoe dit afloopt  kom dan kijken naar deze zoemende voorstelling.

Redt Amra het Bijenvolk is een voorstelling waar jong spontaan aan mee doet en oud graag naar komt kijken. Deze interactieve voorstelling wordt op enthousiaste en energieke wijze gespeeld door de acteurs en actrices van TOF Toneel.

Paracetamol , vanaf ongeveer 15.00 uur
Verzacht alle pijn met bitterzoete folk.
Overal hebben ze al samen gespeeld:
Op een eiland, in een stacaravan, in een Chevrolet Spark, in een boomhut. Maar pas sinds voorjaar 2017 zijn Jan Willem Veenhuis en Rob Zantkuijl officieel een duo.
Toen Gyöngi Kovács kwam aanlopen op een feest aan het water met een kampvuurtje en Paracetamol werd ze op slag verliefd op balfolk en Paracetamol werd verliefd op haar contrabas. Sindsdien spelen ze regelmatig samen.
Paracetamol speelt goed dansbare balfolk met een likje jazz op saxofoon, gitaar, doedelzak, percussie en melodica. Ze spelen eigen nummers en die van hun helden uit de Westeuropese folkscene en daarbuiten. Ze hebben een grote voorliefde voor lekkere mazurka’s en walsen in 3, 5 of 8 afgewisseld met een opzwepende plinn of bourrée om iedereen weer scherp te krijgen.
Contact:  https://www.facebook.com/ParacetamolFolk

Deelenemerslijst/ plattegrond

Terug naar de vorige pagina