Zondag 26 mei van 13.00-17.00 uur in de Nooterhof.  

Allerlei leuke, creatieve, speelse en leerzame activiteiten voor jong en oud. Verder theater: TOF Toneel met Wonderlijke Reizen. Op ruim 20 plekken in het park kun je meedoen aan activiteiten. Er is  een natuurlabyrint.  Help jij Erik Egel? Maak allerlei leuke en interessante dingen van natuurlijke- en recyclematerialen. Bouw een insectenhotel. Maak een potje voor oorwormen. Leer over de zon met een zonnekijker. Van alles over bomen. Doe mee aan allerlei spelletjes. Of aan een activiteit over gezonde voeding. Schilder even mee aan een groot groen schilderij. Clown Oet heeft een vertelkastje bij zich. Geniet van het park, de tuinen, en op het terras bij het earthship.

Toegang gratis. 

Voorlopige deelnemerslijst: TOF Toneel, John Musterd (natuurlabyrint), IVN Zwolle, KNNV Zwolle, SNNO, Natuurmonumenten, Weggeefwinkel de Blauwe Schuur, Natuureducatie DRIL, Zwolle Groenstad , ROVA , Upcycle Atelier Vooruitzicht, Geologische Vereniging, WereldNatuurFonds, Carin van de Ploeg, Ineke en Suus, Thales, Geeske Handwerk, Rover, Nivon, Milieudefensie,  Clown Oet, Kook-Ook, Kinderhulp Beregszasz, Stichting Nooterhof, Werkgroep VLO, Milieuraad Zwolle

Organisatie : de Milieuraad Zwolle, in  samenwerking met de Nooterhof en diverse andere groene organisaties en initiatieven.

Onder de poster lees je meer over de diverse activiteiten. Dit wordt nog aangevuld.

TOF Toneel speelt: Wonderlijke reizen om 13.30, 14.30 en 15.15u (en bij voldoende belangstelling nog een keer extra) . Frey en Bo houden van reizen. Het hele jaar reizen ze door de wereld en
maken allerlei wonderlijke avonturen mee. En komen allerlei problemen tegen.
Een keer per jaar ontmoeten ze elkaar in de Nooterhof. Dan versieren ze de grote boom en drinken een kopje thee.Natuurlijk vertellen ze ook hun Wonderlijke reisverhalen.Wil jij ook weten wat er is gebeurd en helpen de problemen op te lossen?Kom dan kijken, luisteren en meedoen met TOF Toneel op 26 mei tijdens het Voorzomerfeest.

Natuurlijk loop jij ook het speciaal aangelegde Natuurlabyrint van John Musterd ?

Help Erik Egel met Natuureducatie Dril: leer over egels en egelkastjes. En hoe je kunt zien of een tuin of gebied geschikt is voor egels, en wat je kunt doen om daarbij te helpen. Knutsel zelf een egel van blaadjes (jonge kinderen) . Teken /schilder een egelparadijs (grotere kinderen/ volwassenen).

Activiteiten met Natuurmonumenten: Insectenhotels maken, Waterbeestjes zoeken in het aquarium, Vuur maken (met schalen)

Bij de Rova ga je aan de slag met afval: Wat misschien afval lijkt, zou maar zo eens een waardevolle grondstof voor nieuwe producten kunnen zijn. Weet jij wat in welke container hoort? Doe mee met het afvalscheidingsspel en ga voor de snelste tijd. Of ga sjoelen en schuif de stenen in het juiste grondstoffen-vak.

Tijdens een van zijn avonturen ontdekte clown Oet een ‘kamishibai’. Dat is een japans vertelkastje vol metverhalen. Tijdens het zomerfeest komt clown Oet mijn zijn kamishibai om de groene verhalen uit het kastje te vertellen.

Thales komt bij mooi weer met zonnekijkers, en een activiteit bij de Zonnewijzer

Bij Hillie Waning (SNNO) maak je een Dromenvanger; van kleerhanger en houten kralen, met natuurlijke materialen en lint.

IVN Zwolle heeft een kraam met interessante informatie en leerzame spelletjes

Bij Zwolle Groenstad leer en hoor je van alles over bomen.

Bij Upcycle Atelier Vooruitzicht ga je iets moois maken van restmateriaal. Vooruitzicht is een atelier waar unieke producten worden gemaakt van zulk materiaal. Restmateriaal krijgen we meestal uit de omgeving van het atelier. Denk hierbij aan zeilen van boten, zeilen van de plaatselijke molen, banners van een
evenementenorganisatie, de Waard tenten, leren jasjes, leren bekleding van een
bank, wol uit een tapijtfabriek in Genemuiden, maar ook garen, ritsen en gespen.
Hiervan maken we allerlei soorten tassen, rugzakken en etuis op maat.
De klant geeft aan hoe iets eruit moet gaan zien. En meestal kunnen we dat dan ook
maken. We vinden het een mooi vooruitzicht wanneer alles dat we gebruiken ook hergebruikt
kan worden. Ons motto is dan ook: ‘Aan alles komt GEEN eind’

Carin van de Ploeg: oorwormenpotjes maken.
Oorwormen zijn gevleugelde insecten, maar vliegen zelden of nooit. Het zijn kruipende insecten, die
achter loszittende schors of onder bladeren leven. Ze geven de voorkeur aan een vochtige omgeving
omdat ze gevoelig zijn voor uitdroging. Het zijn alleseters die leven van plantendelen, dood materiaal
of kleine diertjes, zoals bladluizen.
Omdat oorwormen nuttig zijn én van vochtige plekjes houden om te wonen, kunnen we zelf heel
makkelijk een huisje voor ze maken, dat je kunt ophangen in de tuin of op het balkon.
Dat gaan we op dit voorzomerfeest doen.

Geeske IJben : Kasteel borduren op hout. De gaatjes zijn al geboord, dus je kunt gelijk aan de slag met borduren. Kies je favoriete kleur garen en borduur je eigen kasteel op een stukje tuinhout. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met borduren.

Bij Ineke en Suus maak je een verjaardagscadeautje in een leuke verpakking. In plaats van iets uit te zoeken in een winkel of op internet, kan je iets geven wat je zelf hebt gemaakt of bedacht. Deze cadeautjes moeten er natuurlijk leuk uitzien wanneer je ze geeft. Dus je gaat een mooie kaart maken waar je het cadeau op schrijft. En je gaat een cadeautasje maken of versieren waar je de kaart of de tekening die je gaat geven in kan doen.Voor de kaarten en tasjes maken we zoveel mogelijk gebruik van materialen die we opnieuw gebruiken. Daarom is het knutselen gratis. Voor zo’n cadeau is geen fabriek nodig die het cadeau maakt, dat je anders in een winkel gekocht zou hebben. Dat spaart grondstoffen en is daarom beter voor het milieu. En degene die het cadeau krijgt is er net zo blij mee.

Het Nivon gaat natuurverklarende boomverhalen vertellen in de keltische boomcirkel en iets vertellen over huwelijksbomen. Niet alleen je karakter maar ook een huwelijk wordt bepaald door de heersendeLevensboom op het moment dat een huwelijk wordt gesloten. Ook gaat Margriet van Kampen eigen geschreven natuur verhalen voordragen.

Reizigersvereniging Rover is dé stem van de reiziger in het openbaar vervoer. Wij weten wat er bij de reiziger speelt en kaarten dit aan bij vervoersbedrijven, overheden en via de media. Wij zetten ons in voor goed openbaar vervoer als aantrekkelijk alternatief voor auto en vliegtuig. Ons ideaalbeeld is een samenleving met comfortabel, betaalbaar, betrouwbaar en hoogfrequent openbaar vervoer waarmee mensen sneller en voordeliger op het werk zijn dan wanneer zij met de auto in de file staan. Zo houden wij onze samenleving in beweging en sparen we het milieu. Nieuwsgierig? Kom kennismaken met Rover op zondag 26 mei van 13:00-17:00 uur op het Voorzomerfeest Nooterhof in Zwolle en ontdek hoe jíj kunt helpen om het openbaar vervoer te verbeteren! Naast informatie inwinnen over Rover kun je bij de Rover infostand leuke OV-gerelateerde (bord)spelletjes doen en deelnemen aan een spannende quiz met kans op mooie prijzen.

Het WereldNatuurFonds (WNF) is aanwezig met diverse leuke en interessante spelletjes, en allerlei informatie en mooie artikelen uit de WNF shop.

Bij Milieudefensie is een team-artwork. Dennie van Boxem zal een ING leeuw in een plas olie maken. Via een QR code kunnen mensen voor 1 euro mede-eiser worden in de klimaatzaak van Milieudefensie tegen ING. Daarna mogen ze een groene stip zetten over de olie plas. Dit staat symbool voor het feit dat je als individu weinig verschil lijkt te kunnen maken, maar met heel veel individuen kun je wel degelijk resultaat boeken in de strijd tegen vervuiling en vervuilende grote bedrijven. We kunnen dan ook met de mensen in gesprek gaan over de rol van ING als financierder van de fossiele industrie. En uit die gesprekken kan dan weer input komen voor de kunstenaar die het schilderij nog verder gaat bewerken. Ook willen we de mensen oproepen deel te nemen aan de klimaatmars op de zuidas van 31 mei 2024. 

Stichting Nooterhof: informatie en activiteit in de groententuin (meer info volgt). En kom genieten van het park en op het terras bij het earthship.

Kook – Ook: quiz over groenten uit het seizoen en duurzaamheid 

KNNV Zwolle: informatie volgt

Geologische vereniging: informatie volgt

Weggeefwinkel de Blauwe Schuur: weggeefmarktje

Kinderhulp Beregszasz : zelfgemaakte producten waar van de opbrengst bestemd is voor kinderen in de Oekraine.

Milieuraad Zwolle/ werkgroep VLO : Zaag hier voor je knaagdier en doe mee aan de milieuquiz.

Gepland ical Google outlook Agenda
De Nooterhof, Goertjesweg 3 ; 8013 PA Zwolle Google Maps
Terug naar de vorige pagina