Zondag 14 juli gaan we in en rond de Nooterhof kijken welke beestjes in het water leven. Want naast vissen en kikkers, zit vijverwater boordevol ander leven! En wist je dat je aan de beestjes die er leven, kunt zien hoe de waterkwaliteit is?
Met schepnetjes gaan we de waterdiertjes vangen. Je leert niet alleen hoe je de soorten kunt herkennen, maar ook welke plek ze innemen in de voedselketen (is het een planteneter of roofdier?). En wat het zegt over de waterkwaliteit. Natuurlijk hopen we zeldzame soorten te vinden. Help jij ons mee? De activiteit is voor jong en oud leuk en interessant. Kinderen vanaf 6 jaar, begeleid door een volwassene, kunnen meedoen met de schepnetjes. Deze activiteit van 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur, doorlopend kan men inlopen om mee te doen. Meld je bij het terras van theehuis Earthship, in park de Nooterhof. Iedereen is welkom. Ook meekijken is leuk. Deelname is gratis.

Organisatie : IVN Zwolle en Milieuraad Zwolle

Verder kan er inmiddels weer met water gespeeld worden in de speelplaats. De verwachting van de gemeente is dat de huidige tijdelijke oplossing met een slang op 14 juni is vervangen door een nieuwe constructie.

Agenda Nooterhof
Terug naar de vorige pagina