Over de Nooterhof

 

De Nooterhof is een natuur-educatief park in Zwolle voor iedereen die wil genieten van groen, rust, natuurlijk spelen en activiteiten. Theehuis het Earthship staat centraal in het park, is zelfvoorzienend en gebouwd van afvalmaterialen. Daar omheen liggen verschillende ecologisch beheerde tuinen, een uitdagende waterspeelplaats, grasveld, blotevoetenpad en amfitheater. Voor diverse doelgroepen zijn er zelfstandige ontdek-activiteiten en er is een terras voor koffie, thee, koek en ijsjes. De Nooterhof wordt beheerd door de Milieuraad Zwolle met de hulp van ruim 80 vrijwilligers.

Winteropenstelling:  Van 1 november 2021 tot maart 2022 alleen op zondag van 11.00 tot 17.00 uur open. 

Informatie ivm coronavirus per 15 januari 2022 :  Bezoekers welkom, met 1,5 meter afstand. Groepen: per gezin of in groepjes van maximaal 4 volwassenen samen. Groepsvorming is verder niet toegestaan. Er is kleine afhaalcatering bij de terrasdeur.  Naar het toilet gaan is met mondkapje  1 voor 1, of 1 ouder met  1 kind tegelijk. Het earthship is gesloten voor bezoekers. Bij verkoudheidsklachten geen toegang.

Vacature: Stichting Nooterhof zoekt coordinator (januari 2022)

Hier lees je de laatste Nieuwsbrief (oktober 2021)
Meld je hier aan voor de Nooterhof nieuwsbrief

 

Spelen en leren over de natuur

Het park Nooterhof is al jaren een prachtige plek voor iedereen die houdt van rust en groen. Ook voor kinderen een fijne plek om te spelen en de natuur te ontdekken. Het park bestaat uit een waterspeeltuin en andere speelplekken, een bijenstal, meerdere ecologisch beheerde tuinen, bosschages, bomen en velden. En er is het bijzonder gebouwde Theehuis Earthship, met ernaast een klein amfitheater.

Er werken meer dan tachtig vrijwilligers, via de Milieuraad Zwolle,  mee aan het tuinonderhoud, de openstelling van het earthship, activiteiten voor bezoekers en opknapwerk. De opbrengst is bestemd voor onderhoud van het park. Het is toegestaan om eigen consumpties mee te nemen. En met enige regelmaat zijn ook leuke en leerzame groene activiteiten. Zie ook de agenda op deze site. 

  

Park info

Picknicken is toegestaan. Opbrengsten van verkoop op het terras/ in het earthship  zijn bestemd voor onderhoud van het park.

Vanuit earthship/op het terras is warme choco, koffie, thee, limonade, koeken, limonade,  verkrijgbaar voor €0,50.  Vruchtensap voor € 1,50 (flesjes). Zoutjes, rozijntjes, etc. voor € 0,25 a € 0,50.  Pinnen is mogelijk, boven de €1,-

 In 'over de Nooterhof' leest u meer over de indeling van het park. Er zijn verder enkele natuur- speurtochten en opdrachtenboekjes voor bezoekers. Meeneemboekjes kosten €0,50 . Daarnaast zijn er af en toe extra activiteiten. Zie ook de agenda. 

Parkregels

  • Betreding op eigen risico
  • Honden aan de lijn
  • Jonger dan 16 jaar? Alleen toegang onder begeleiding van ouders, verzorgers en/of groepsleiding
  • Eigen consumpties toegestaan
  • Laat geen rommel achter. Neem je spullen en afval weer mee of gooi het in de afvalcontainer(s) op het terrein
  • De Nooterhof wordt ecologisch beheerd
  • Verstoor de natuurlijke omgeving zo min mogelijk
  • Bloemen en fruit niet plukken
  • De vrijwilligers kunnen u op deze regels wijzen

Daarbij bieden we kinderen natuurlijk veel ruimte om lekker buiten te spelen,  in het blikveld van ouders/ begeleiders.