Over de Nooterhof


WINTEROPENSTELLING:

Tot in ieder geval (*) 21  maart 2021 is de Nooterhof alleen op zondagen open. Van 11.00- (uiterlijk) 17.00 u.  Bij het earthship kun je  warme choco, koffie, thee, limonade en koek afhalen. Buiten, vanwege de coronaregels. (*) Binnenkort volgt informatie wanneer we in overleg met de gemeente weer ruimer, 4 dagen per week,  open kunnen. 

Je kunt in het park en op het terras genieten van de groene wintersfeer, lekker spelen en wandelen. Verder te doen: een zelfwerk-leskist bodemdieren en speurtocht Belle de Bij. (Zie de agenda). In overleg met de aanwezige vrijwilligers zijn er nog enkele andere kleine doe-activiteiten buiten.  Als het niet vriest kan ook de waterspeelplaats aan.

Informatie ivm coronavirus (regels per 15/12/20- via gemeente Zwolle): Bezoekers welkom, mits de 1,5 meter afstand wordt gehandhaafd . Groepen: per gezin of in groepjes van maximaal 2 volwassenen samen komen. Groepsvorming is verder niet toegestaan. Er is kleine afhaalcatering bij de terrasdeur. De toiletten zijn open. Naar het toilet gaan is met een mondkapje.    Het earthship is verder gesloten voor bezoekers. Bij verkoudheidsklachten thuis blijven.

 

Spelen en leren over de natuur

Het park Nooterhof is al jaren een prachtige plek voor iedereen die houdt van rust en groen. Ook voor kinderen een fijne plek om te spelen en de natuur te ontdekken. Het park bestaat uit een waterspeeltuin en andere speelplekken, een bijenstal, meerdere ecologisch beheerde tuinen, bosschages, bomen en velden. En er is het bijzonder gebouwde Theehuis Earthship, met ernaast een klein amfitheater.

Er werken meer dan tachtig vrijwilligers, via de Milieuraad Zwolle,  mee aan het tuinonderhoud, de openstelling van het earthship, activiteiten voor bezoekers en opknapwerk. De opbrengst is bestemd voor onderhoud van het park. Het is toegestaan om eigen consumpties mee te nemen. En met enige regelmaat zijn ook leuke en leerzame groene activiteiten. Zie ook de agenda op deze site. 

  

Park info

Picknicken is toegestaan. Opbrengsten van verkoop op het terras/ in het earthship  zijn bestemd voor onderhoud van het park.

Vanuit earthship/ op het terras is koffie, thee, warme choco, limonade , koeken , limonade  verkrijgbaar voor €0,50.  Vruchtensap  voor € 1,- . Pinnen is mogelijk, boven de €1,-

 In 'over de Nooterhof' leest u meer over de indeling van het park. Er zijn verder enkele speurtochten voor bezoekers. Daarnaast zijn er af en toe extra activiteiten. Zie ook de agenda. 

Parkregels

  • We hanteren de RIVM regels; 1,5 meter afstand houden, en hygienemaatregelen. 
  • Betreding op eigen risico
  • Honden aan de lijn
  • Jonger dan 16 jaar? Alleen toegang onder begeleiding van ouders, verzorgers en/of groepsleiding
  • Eigen consumpties toegestaan
  • Laat geen rommel achter. Neem je spullen en afval weer mee of gooi het in de afvalcontainer(s) op het terrein
  • De Nooterhof wordt ecologisch beheerd
  • Verstoor de natuurlijke omgeving zo min mogelijk
  • Bloemen en fruit niet plukken
  • De vrijwilligers kunnen u op deze regels wijzen

Daarbij bieden we kinderen natuurlijk veel ruimte om lekker buiten te spelen,  in het blikveld van ouders/ begeleiders.