Over de Nooterhof

ZOMER-OPENSTELLING:

woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Telkens van 11.00-17.00 uur. 

Je kunt in het park genieten van de groene sfeer, en lekker spelen bij o.a. de waterspeelplek. Verder te doen: (Zie de agenda). In overleg met de aanwezige vrijwilligers zijn er nog enkele andere kleine doe-activiteiten buiten.  Ook kan de waterspeelplaats aan. 

Bij het earthship kun je  koffie, thee, limonade , sap, waterijs ,  koek, zoutjes afhalen. Buiten, vanwege de coronaregels.

Grote groepen -bijvoorbeeld verjaardagen: Graag vooraf even aanmelden via info@milieuraadzwolle.nl . 

Informatie ivm coronavirus: Bezoekers welkom, mits de 1,5 meter afstand wordt gehandhaafd. Er is kleine afhaalcatering bij de terrasdeur. De toiletten zijn open.  IN de theezaal ontvangen we vanwege de beperkte ruimte alleen in overleg bezoekers.  Bijv bij slecht weer, of om even rond te kijken. Dan maximaal 3 volwassenen, met eventuele kinderen, tegelijk. Bij verkoudheidsklachten thuis blijven.

Meld je hier aan voor de Nooterhof nieuwsbrief

Via deze link lees je de nieuwste Nooterhof Nieuwsbrief (sep 2021)

Spelen en leren over de natuuria deze link lees je de nieuwste Nooterhof Nieuwsbrief

Het park Nooterhof is al jaren een prachtige plek voor iedereen die houdt van rust en groen. Ook voor kinderen een fijne plek om te spelen en de natuur te ontdekken. Het park bestaat uit een waterspeeltuin en andere speelplekken, een bijenstal, meerdere ecologisch beheerde tuinen, bosschages, bomen en velden. En er is het bijzonder gebouwde Theehuis Earthship, met ernaast een klein amfitheater.

Er werken meer dan tachtig vrijwilligers, via de Milieuraad Zwolle,  mee aan het tuinonderhoud, de openstelling van het earthship, activiteiten voor bezoekers en opknapwerk. De opbrengst is bestemd voor onderhoud van het park. Het is toegestaan om eigen consumpties mee te nemen. En met enige regelmaat zijn ook leuke en leerzame groene activiteiten. Zie ook de agenda op deze site. 

  

Agenda

Park info

Picknicken is toegestaan. Opbrengsten van verkoop op het terras/ in het earthship  zijn bestemd voor onderhoud van het park.

Vanuit earthship/op het terras is koffie, thee, limonade, koeken, limonade, waterijs verkrijgbaar voor €0,50.  Vruchtensap voor € 1,50 (flesjes). Zoutjes, rozijntjes, etc. voor € 0,25 a € 0,50.  Pinnen is mogelijk, boven de €1,-

 In 'over de Nooterhof' leest u meer over de indeling van het park. Er zijn verder enkele natuur- speurtochten en opdrachtenboekjes voor bezoekers. Meeneemboekjes kosten €0,50 . Daarnaast zijn er af en toe extra activiteiten. Zie ook de agenda. 

Parkregels

  • We hanteren de RIVM regels; 1,5 meter afstand houden, en hygienemaatregelen. 
  • Betreding op eigen risico
  • Honden aan de lijn
  • Jonger dan 16 jaar? Alleen toegang onder begeleiding van ouders, verzorgers en/of groepsleiding
  • Eigen consumpties toegestaan
  • Laat geen rommel achter. Neem je spullen en afval weer mee of gooi het in de afvalcontainer(s) op het terrein
  • De Nooterhof wordt ecologisch beheerd
  • Verstoor de natuurlijke omgeving zo min mogelijk
  • Bloemen en fruit niet plukken
  • De vrijwilligers kunnen u op deze regels wijzen

Daarbij bieden we kinderen natuurlijk veel ruimte om lekker buiten te spelen,  in het blikveld van ouders/ begeleiders.