Op zondagmiddag 15 september 2019, van 13.00-17.00 uur organiseert de Milieuraad Zwolle in samenwerking met  een groot aantal andere groene partners het Nazomerfeest 2019  in het park De Nooterhof. Onder andere met theater en veel leuke groene doe-activiteiten voor jong en oud.

Het thema is ‘Bomen’. Met medewerking van een groot aantal initiatieven die zich bezig houden met bomen, bos en hout. Wat de functies van bomen zijn, wat je met hout kunt doen, hoe je  een bos moet beheren, en nog veel meer.
Er is speciaal gemaakt theater ‘Bomen fluisteren’ door TOF Toneel. Voorstellingen om:  13:30 uur, 14:30 uur, 15:30 uur en 16:30 uur
De tuinen, de waterspeelplaats,  en het sfeervolle terras van het Earthship zijn geopend. Er zijn allerlei leuke workshops. Er is extra aandacht voor de keltische boomcirkel in het park. En we houden een leuke bomen-speurtocht. De toegang is gratis. Locatie: De Nooterhof, Goertjesweg 5 , 8013 PA.

Deelnemerslijst: TOF Toneel- Bomen fluisteren; Janneke Meijer/ Girbe Buist- activiteiten/verhalen keltische boomcirkel; Palet/ Atelier Blauw – boomschilderen;  IVN Zwolle – van alles over en met bomen ; Egelwerkgroep Nederland- egelhuisjes maken; De Kleine Tuinman; Zwolle Groenstad; Gerda Revenberg – geneeskrachtige bomen; Oer is Stoer; SNNO; Zwolifant; WereldNatuurFonds;  Geologische vereniging;  Carin van de Ploeg; Wybo Terpstra -houtbewerking/ meubelvormgeving ; Werkgroep VLO;  GEESKEhandwerk,  Loofys;  Lin’s  Blik;  Wonderdelen-recyclingkunst/  toverstaf-workshop ;  Weggeefwinkel de Blauwe Schuur; Thales;  Esmeralda Rietberg- ekocatering;  De Buurman- eko-ijsjes;  Werkgroep Tuinen Nooterhof; Milieuraad Zwolle- bomenspeurtocht.

Bomen fluisteren, nog nooit van gehoord?

Er is een land, hier ver vandaan, of misschien wel dichtbij, waar bomenfluisteraars wonen. Ze zeggen dat ze horen wat er door de bomen wordt verteld. Over waarom het wel of niet goed met de bomen gaat. Hanne kan wel een bomenfluisteraar gebruiken. De bomen in haar dorp en het bos lijken niet meer te groeien. De mensen om haar heen zijn er ziek van. Redt Hanna het om op tijd de bomenfluisteraar te vinden voordat de Bomenkappers alle bomen hebben omgehakt? Nieuwsgierig geworden of Hanna het redt? 

Kom gerust kijken en meedoen met dit vrolijke spektakel van TOF Toneel. Zoals al vele jaren zijn zij ook dit jaar weer present op het Nazomerfestival.

 

Agenda Nooterhof Slider
Terug naar de vorige pagina